עלי סיגר ממולאים בדוקסל פרגית ופטריות ועוד דברים טובים לשבת ממירי זורגר

    מירי זורגר 1 Comment on עלי סיגר ממולאים בדוקסל פרגית ופטריות ועוד דברים טובים לשבת ממירי זורגר
    23:02
    01.05.24
    אבי יעקב No Comments on מקסימום איכות במינימום מחיר: טיולי בין הזמנים זה מקס סטוק

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פסטרמה ביתית

    מצרכים

    1 חזה הודיה פרפר שלם

    למשרה ראשוני

    3 ליטר מים

    180 גר' מלח

    150 גר' סוכר חום

    2-3 עלי דפנה

    5-6 שיני שום כתושות

    כף פילפל שחור גרוס טרי

    למשרה אפיה

    1/2 כוס שמן

    5-6 שיני שום כתושות

    1 כוס רוטב סויה

    1 כפית מלח

    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כף פפריקה מעושנת

    1 כף פפריקה מתוקה

    2 כפות סילאן

    אופן ההכנה

    את מצרכי המשרה הראשון שמים בסיר ומביאים לרתיחה

    כשרתח מכבים את האש מצננים

    מעבירים אל הסיר א הנתח מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקרור ל14-15 שעות

    מוציאים את הנתח מהמשרה ושמים בתבנית אפיה

    מערבבים את מצרכי המשרה השיני ומעסים היטב את הנתח

    בתנור מחומם לגריל צולים את הנתח כ 20 ד' מכבים את התמנור ומשאירים את הנתח 20 ד נוספות

    מוצאים מצננים ופורסים דק

     

     

    עלי סיגר ממולאים בדוקסל פרגית ופטריות

    מצרכים

    20 עלי סיגר

    לדוקסל

    6 בצלים קצוצים

    2 סלסילות פטריות קצוצות

    8 פרגיות  חתוכות ל 8

    1 כפי מלח

    1/2 כפי פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית פפריקה מעושנת

    2 חלבונים לסגירת הרולים

    שמן לטיגון עמוק

    אופן ההכנה

    הכינו את הדוקסל

    במחבת ווק טגנו את הבצלים עד להשחמה קלה

    הוסיפו את הפטריות והמשיכי לטגן עד שהפטריות שחומות כ 3-4 ד'

    הוסיפו את הפרגיות תבלו  ו טגנו 10 ד' נוספות

    טעמו ותקנו תיבול

    צננו

    הרכבת המנה

    מעל על סיגר הניחו כף מהמלית וגלגלו לרול סיגרו עם הברשה של חלבון

    סיימו כך את כל העלים

    חממו שמן וטגנו את הרולים עד להשחמה

    אפשר לצפות את הרולים בביצה ופירורים כמו שניצל

     

    כרוב ממולא

    מצרכים

    500 גר' הודו אדום טחון

    1.5 כוסות אורז מבושל

    2  רסק עגבניות

    2 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    6 כפיות סוכר

    1/3 כוס שמן

    למילוי

    2 כרובים קפואים ליומים מופשרים לילה בטמפרטורת החדר

    לרוטב

    1/3 כוס שמון

    4 מיכלים רסק עגבניות

    מלח

    פפריקה מתוקה

    פפריקה מעושנת

    פלפל שחור גרוס טרי

    6 כפיות סוכר

    אופן ההכנה

    את מצרכי המלית מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול

    הפרדת העלים

    חותכים ומוציאים את גזע הכרוב ומפרידים לעלים

    ממלאים את העלים

    הכנת הרוטב

    מביאים לרתיחה את הרסק השמן והמים

    מתבלים ומתקנים תיבול

    מוסיפים את הכרוב ומבשלים כ 3 שעות

    מגישים עם פירה תפוחי אדמה

     

    כריכי בטטות במלית תפוחי אדמה

    מצרכים

    3 בטטות קלופות ופרוסות דק

    למלית

    2 כוסות פירה

    1 שקית בצל מטוגן

    2 כפות אבקת מרק  בטעם בצל

    2 ביצים

    2 כפות  פירורי לחם

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי

    2 ביצים

    1 שן שום כתושה

    1 כף אבקת מרק בטעם עוף

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    2 כפות קמח

    1/2 כפית אבקת אפיה

    2 כוסות פירורי לחם

    אופן ההכנה

    את מצרכי המלית ערבבו למסה חלקה.

    קחו פרוסת בטטה  זלפו עליה  מעט מהמלית סגרו בפרוסת בטטה נוספת

    הכינו כך את  שאר פרוסות הבטטה

    ערבבו בקערה את הביצים השום והתבלינים . הוסיפו את הקמח

    בקערה נוספת הניחו  את פירורי הלחם

    חממו שמן במחבת טבלו את פרוסות הבטטה הממולאות. בבלילת הביצה ולאחר מכן בפירורים וטגנו עד להשחמה הפכו וטגנו להשחמה גם מהצד השיני

     

     

    בורי בירקות  אדומים

    מצרכים

    1 דג בורי פרוס

    לירקות

    3 עגבניות חלוטות וקלופות חתוכות לקוביות

    1 גמבה קצוצה

    4 שיני שום

    1 פלפל  שאטה טרי קצוץ

    1 מיכל רסק עגבניות של 250 גר'

    1 כוס מים

    4 כפות כוסברה קצוץ

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1/2 כפית כמון

    1 כף פפריקה מתוקה

    1 כף פפריקה מעושנת

    5 כפות שמן לטיגון

    לציפוי הדגים

    1 כף פפריקה מתוקה

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית מלח

    1/3 כוס שמן

    אופן ההכנה

    הכיני את הירקות

    חממי שמן בסיר סוטאז וטגני את השום קלות הוסיפי את הפלפלים  וטגני כ 3 ד'

    הוסיפי את העגבניות וטגני 3 ד' נוספות

    הוסיפי את שאר המצרכים והתבלינים והביאי לרתיחה

    טעמי ותקני תיבול

    בשלי כשעה

    הכנת ציפוי הדגים

    ערבבי בקערה  את מצרכי התיבול של הדג וטבלי את הדגים במרינדת הציפוי

    הניחי את הפרוסות בתוך הרוטב ובשלי שעה וחצי על אש נמוכה בסיר מכוסה

    אפשר גם לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשעה וחצי מכוסה

    הגישי חם עם חלה טריה



    1 תגובות

    מיין תגובות